Nenad Gavrilović, travar s Romanije poznat i kao tvorac čuvenog srpskog odbrambenog psa iliti sopa, leči svinjski grip!
Gavrilović je, naime, napravio recept za kapi koje, kako tvrdi, ali i neki od onih koji su imali problema s tom bolešću, u roku od tri dana čiste organizam od virusa.
Gavrilović je javnosti postao poznat po tome što je ukrštanjem vuka i balkanskih pastirskih pasa, poznatih kao tornjaci, stvorio rasu poznatu po izuzetnoj snazi, koja još uvek nije zvanično priznata.
- To se nikada neće ni desiti, a ja neću nikoga da molim - priča za „Alo!“ Gavrilović, koji se u žižu javnosti vratio receptom za kapi koje leče svinjski grip.
- Te kapi pravim već deset godina. Dobre su protiv svih virusnih infekcija prenosivih vazduhom, a počeo sam tako što sam ih napravio kao lek protiv svinjske kuge. Potom je njima lečena pseća bolest štenećak, a zatim i običan grip - kaže Gavrilović i dodaje da taj lek ne prodaje.
- Recept je dostupan svima, pa ko god želi, može sam da ih napravi. Ali, važna je i pravilna ishrana. Pola kilograma kokošjeg mesa treba kuvati dva sata s kilogramom šargarepe i 200 grama pirinča i na kraju dodati supenu kašiku karija. To je osnovna ishrana za one koji su oboleli od virusa AH1N1 - tvrdi Gavrilović i kaže da se dosad javio veliki broj ljudi koje interesuje ovaj lek, ali niko od zvaničnih institucija ili proizvođača medikamenata.
Osim toga, kako kaže, od izuzetne je važnosti da se ishrana ne bazira na pečenoj i prženoj hrani, već isključivo na kuvanoj.
- Keleraba treba da se kuva dva sata, isto kao rotkve i drugo korenasto povrće bogato celulozom. Odličan je i azuki pasulj, koji je bogat gvožđem, a nije mnogo skuplji od običnog. Hranu treba malo više soliti, pošto od toga želudac bolje radi. U čorbe treba stavljati i svež ruzmarin, koji je dobar u borbi protiv virusa - otkriva Gavrilović svoje metode zdrave ishrane i preventive.
Čaj za lečenje
U dva litra hladne vode staviti četiri oguljena i sitno iseckana limuna. Dodati četiri supene kašike meda, poklopiti i pusti da vri oko 20 minuta. Potom dodati kašiku mlevenog cimeta, kašiku mlevenog muškatnog oraščića, pola kafene kašike karanfilića i dva decilitra crnog vina. Ostaviti da ključa još pet minuta. Čaj popiti u toku 24 sata. Koristiti ga četiri dana.
Saveti za ishranu protiv „zimskih bolesti“
Nenad Gavrilović je za čitaoce „Alo!“ sastavio spisak radnji i hrane koji obezbeđuju bolji imunitet, a samim tim i barijeru „zimskim bolestima“.
1. U periodu između 22 sata i ponoći mora se spavati, pošto se u tom periodu organizam najbolje regeneriše.
2. Dnevno treba piti najmanje dva litra vode ili mlakog čaja.
3. Jesti dosta povrća, koje se kuva najmanje dva sata.
4. Umesto crnog jesti beli hleb, prepečen u rerni, zbog kalcijuma.
5. Jesti meso ptica (kokošje, guščije...), kuvano bar dva sata.
6. Izbegavati više od jedne voćke dnevno, zbog viška šećera.
7. Izbaciti iz upotrebe cigarete i alkohol.
Recepti za prevenciju svinjskog gripa
Svakog dana uzimati riblje ulje - odrasli po jednu supenu kašiku, a deca dve srednje kafene ribljeg ulja.
Sam recept za preventivu izgleda ovako:
Izrendati 100 grama svežeg korena rena, pomešati s 500 grama meda i dodati 20 grama mlevene žalfije.
Mešavinu uzimati 20 dana, svakog jutra i večeri - odrasli po jednu supenu kašiku, a deca po jednu kafenu.