Prirodno mi je da se izjasnim o nečemu što gotovo sve ljude dotiče i manje ili više interesuje. Prirodno mi je i da pokušam da razumem svačije mišljenje. Isto tako prirodno mi je da nakon svega što sam iskusio, osetio i razumeo, moje mišljenje obuhvata različita suprotna mišljenja..
U meni, svačije iskustvo, mišljenje ili verovanje ima svoju vrednost.
Moje mišljenje je zbir svih Vaših mišljenja, malo pročišćenih mojim vlastitim iskustvima i povezano u smislen spoj.
U njemu nema puno mesta za nerazumevanje, neverovanje, mržnju, neshvatanje, ne-voljenje, ne-dobronamernost, ne-voljnost, i još puno toga.*
A vrlo često mišljenje ljudi vodi u mržnju, svađu, suprotstavljanje, neblagonaklonost, nepoštovanje..
Neću izreći ništa što bi ikome moglo da znači nepoštovanje, vređanje onoga što je njemu važno ili sveto..* Čekam vreme kada to više neće biti važeća civilizacijska praksa..
Razmislite o tome da bi tome, za Vašeg života, trebao da dođe kraj.
Kraj neznanju, ne-verovanju, nepoštovanju, svađi.. i čemu sve ne, puno je toga.*
Za sada toliko.. o ovome. Možda neki drugi put..
Moguće je da ovo nije dovoljno dobro objašnjenje mog stava, za većinu ljudi, ali često se setim onoga što je zapisano na nekom grobu u Kini...:
"Mogao je da se dopadne nekome... da se nije trudio da se dopadne svakome..".*...Ovo su moje reči, nisu prepisane, da ne bude zabune..