Uh, kako mi je ovo bilo promaklo ja ne verujem. Obozavam punk, HC jos vise, mada sve zavisi od bendova
. U Srbiji je punk mrtav odaavno, ali u svetu nikako. Samo da se razumemo, Green day, Blink 182(valjda) nikako ne podrazumevam pod pank bendovima. Aj Offspring moze da prodje
. Postoji ogroman broj odlicnih bendova samo sto su underground i ne prikazuju se po MTVu, VH1 i slicno. Jedini razlog sto prosecan covek zna za Sex Pistolse i The Clash jer je to postala opsta kultura znati za njih. Tako da punk je i dalje popularan kao i ranije a da ne spominjem da bez punka ne bi bilo ni alternative, indie, grungea, industrial, gothic rock, trasha... Cela muzicka scena od pocetka 80tih je odradjena pod uticajem punka.
A ja licno obozavam punk
. Ima neku neverovatnu energiju koja me toliko ispuni da je to neverovatno. Narocito HC. A sto se tice rasprave oko oblacenja. To je najveca glupost koja postoji. Punk nema veze sa tim kako se oblacis. Mozes da nosis pelene jbt i da opet budes punker. Punk se sastoji u slobodi,
da sam radis stvari. Nije bitno ako ne umes, bitno je da se trudis. Time ces nauciti i da razmisljas svojom glavom, da ne mogu da te koriste (zato su i vecina pesama protiv politicara, jer manipulisu masama a punk se trudi da izdigne ljude iznad toga). To je i jos jedan razlog sto necete naci nijedan PRAVI punk bend da potpise za neku veliku izdavacku kucu. I da vidjao sam gomilu takvih pozera, koji nose cirokane, bodlje itd a nemaju pojma sta je u stvari punk -.-.
Takodje ako smem dodati posto sam video da je spominjan hard rock. Punk ce daleko nadziveti hard rock. Punk je vise od muzike. Moze se pre nazvati sociolosim pokretom a to tesko nestaje. Koji hard rock bend je izasao u poslednjih 20-25 godina? Svi rock bendovi od kada se pojavio punk nabrajaju punk bendove kao veliki uticaj na njihovu muziku a ne Led Zeppelin i co. Bez uvrede naravno za njih, volim ja i njih samo ne toliko
.