Znali ko sta znaci narodnjak ili narodna muzika .Neka odgovori ali ne samo brzim mislima ,malo detaljnije.
Mozda ce onda saznati sta se tu krije u toj narodnoj muzici,ne samo koja cmizdri za idiotom ili sto je napisano glupache koja ima problema s alkoholom i pamtjenjem...
Toliko za sada .....Veliki pozdrav za sve....
Cujemo se.
Jezivo oskudan materijal... Jezivo plitak, jezichki siromashan... Hotjesh da mi kazhesh da 'Zhena zmija', uz duzhno joj poshtovanje, ima ikakvog smisla.... Ja sam chula sve te tvoje 'narodne' pesme, imala sam chast da ih skoro sve preslusham (primorana, naravno). Ako se neko nadje mene da uchi neshto o narodnoj muzici, taj se grdno preshao... Ja se bavim narodnom muzikom, i nigde u narodnoj muzici nisam nashla nishta slichno ovome:
Tako je ukusna i tako meka, lepa izbliza i iz daleka. Tako je mirisna u boji
koze, kada je spremim tako se loze. Tako je vrela i tako cista, svi bi je hteli kada
zablista. Tako je lepa i tako hrska. Tako bezobrazna i tako drska. Koristim se svim
i svacim, jer je pravim na svoj nacin. Citko pise na tvom licu, probao bi moju
picu...
Ref: Stavljam je na sto stepeni, vrela je ko krv u meni, ako pravo dugme stisnes,
dacu ti je da je gricnes...
Tako je vrela i tako cista, svi bi je hteli kada zablista.Tako je lepa i tako hrska.
Tako bezobrazna i tako drska. Koristim se svim i svacim, jer je pravim na svoj
nacin. Citko pise na tvom licu, probao bi moju picu...
Ref: Stavljam je na sto stepeni, vrela je ko krv u meni, ako pravo dugme stisnes,
dacu ti je da je pipnes...
ili:
Razbio si sinoc mene na komade
dodji da me popravis
sad kad znas gde zivim
ne pravi se stranac
ne mozes da promasis
Tvoje zlatne ruke
i moj material
kao nova bicu ja
Ref. 2x
Ja bi svaki dan
decko mi je umoran
bice posla pune sake
ja bi svaki dan
radicemo imam plan
opa cupa cike cake
Tuzna sam i sama zar ti nije zao
takvu da me ostavis
da poneses pice i svoje misice
nemoj da zaboravis
Tvoje zlatne ruke
i moj material
kao nova bicu ja
Ref. 4x
Izvinjavam se zbog nepismeno napisanog materiJala, ali me mrzi da prekucavam...
Dechko, nemoj da se igrash, reci ti meni shta ti mislish da je narodna muzika, pa da ti pokazhem kako nisi u pravu... Koje ti to pevache i pevachice smatrash ljudima koji se bave narodnom muzikom... Da li si ikad chuo za Slobodana Trkulju? A Brankicu Vasitj? A Svetlanu Stevitj? A Biljanu Krstitj? A Boru Dugitja? Mislim da ne.... E, muzika kojom se oni bave je narodna.... Sve ostalo je vetj poturcheno... Ochekujem DETALJAN odgovor...