Zen..ne ponavljam nicije reci jer me bas briga sta ceda kaze mene zanima sta je REALNA situacija..nisam ja za iseljavanje tih ljudi ja sam rekao "za bolji zivot ljudi" mislio sam na KOSOVU a ne da ih iseljavamo ili da ih neko izbacuje trebali bi se politicari boriti ZA LJUDE a ne za *eb*nih 15% teritorije
nije tema Ceda niti on ima bilo kakve veze sa tim, moze on da prica sta god oce al kad ga niko ne zarezuje ni 5%.......
jbg bio sam tamo letos i video sam da je dole katastrofa ali delom i NASOM KRIVICOM jer smo pre petnaest godina doseljavali siptare i onda ih zajeb.... i eto sad problem i sta ima 2mil siptara i 100 000 Srba ako ih uopste ima toliko....i za to treba da se borimo da prekinemo mrznju medju njima i oni prema nama...ovde u Srbiji ljudi misle da svi koji nisu Srbi(nac.manjine) nisu normalni ili nisu ljudi veruj mi to sam iskusio na sebi(Madjar sam vecim delom porekla) e dok to neresimo Kosovo nece biti Srbija ma koliko mi to zeleli
Felixe, biće mi drago da sam se prevario i da ti ipak imaš SVOJE mišljenje. Ovaj post mi uliva nadu.
A sad ću ga i prokomentarisati...
Boriti se za bolji život ljudi... A čime ćeš se ti boriti, ako nemaš poluge moći, vlasti i institucija države Srbije? Lepim rečima? Teško. Ubeđivanjem? To ne ide, probali smo... Pogodbama sa kosovskim političarima? Istim onim koji su okrvavili ruke srpskom krvlju? Ne ide brate... Nikako..
U NJIHOVOM Ustavu, koji nikad neće ni biti na snazi, Srbi i ostali neće biti NAROD. Biće manjina, i imaće manje prava neko bilo koji Šiptar, ikada, na Kosovu i Metohiji.
Možeš da im pretiš ekonomskom blokadom, ali to neće ići, dobrim delom jer će i naši ljudi plaćati dole plaćati tu cenu?
Zabranićeš im da se leče kod nas? Nije humano brate... Zabranićeš im da prolaze kroz Srbiju? Pa i to ćeš teško moći... Šta ti, kako kažeš REALNO možeš da učiniš?
Misliš li da treba da ih odobrovoljimo i nagradimo što su od '45 pa naovamo, počevši od kriminalnog komunističkog zakona o zabrani vraćanja Srba na Kosovo, preko godina i godina tihog pritiska za iseljavanje, uvoza Albanaca bez ikakve mere i davanja NJIHOVOG državljanstva, prisile Roma, Goranaca i sličnih da se izjašnjavaju kao Albanci, do intervencije potplaćenih kongresmena iz Amerike, i sinergije sa AlKaidinim trening instruktorima, mudžahedinima i islamskim finansijerima, i 1300 Srba nedužnih ubijenih i nestalih, na početku NJIHOVE vlasti koje im je NATO poklonio, i da im posle DAMO državu? Da se rukujemo sa njima i otvaramo njihove konzulate?
O čemu ti pričaš? O kojem realnom životu? Srbi tamo nemaju NIKAKAV život, a verovatno ni NJEGA nebi imati kada bi se šiptari osamostalili...
Naša krivica ne bi postojala da oni nisu 50 godina unazad pokušavali da isteraju Srbe. Da nisu doveli NATO na Kosovo i Metohiju. Svi pričaju o zločinima.. Ajde kaži ko bi normalan bilo koga oslobodio odgovornosti za počinjene zločine? Na bilo kojoj strani?
Ali napad i odbrana nisu isto. Onaj koji se brani ima više prava od onog koji napada. Srbi su ukinuli ustav po kome su oni mogli da se odvoje od Srbije, jel to naša krivica? To nije normalno. Što su Ameri poslali na doživotnu sve one koji su se borili za Nezavisan Teksas? (Uzgred i on je Južna Pokrajina!!!) Što Španci ne daju Baskima državu? Što? Zato što red mora da se zna. Red je vladavina prava i zakona. I nikako drugačije.
Pošto niko ne priča o krivici - pravoj krivici, a ja ću ti reći: Odgovornost za nešto učinjeno je na SVIMA koji su učestvovali u tome, ali najveća je krivica, na onima koji su RAT počeli, finansirali i osmislili i pokrenuli. A rat je takva 'ljudska tvorevina' koja ima vrlo nedefinisana pravila, koja se stalno 'rastežu' i krše i to je vladavina LUDILA. E oni koji su to pokrenuli TI SU NAJVIŠE KRIVI.
A onda idu i oni ostali koji su ostvarivali taj plan i oni koji su doprinosili da to ludilo bude veće.
Ja sam isto bio na Kosovu i znam kako je. Različito je svuda. Ide od 'nesigurno' do 'nepodnošljivo'. Isto tako sam video da je Kosovsko pomoravlje praktično Srbija, i nikakvu nisam video razliku od prostora kilometrima pre i posle granice... Isti je osećaj... Ista je geografija... Isti su ljudi.. Iste su kuće... Ljudi isto razmišljaju... Prodavnice imaju iste proizvode... Isti jezik se govori..
Sve je isto.. I biće isto. Ostaće, koliko god da ima Šiptara. Bilo je u Srpskoj istoriji i većih sila, pa su se povukle... A ove sile su u zenitu svoje moći... Posle toga sledi PAD. Tako to ide... Jin i Jang se smenjuju i to se nikada neće promeniti.. Uvek će oni koji su dole biti gore, a oni koji su gore biće dole... Oni koji su namerno žrtvovali živote svojih građana, znali su da će posledica toga biti sloboda preostalih.. To su radili Šiptari na Kosovu, to su radili muslimani u Bosni, to rade i samoubice u Izraelu i slično.. Znaju da ŽRTVA dovodi nekog dobitka... Takva žrtvovanja su se radila u mnogim kulturama u ljudskoj istoriji, ali su se obavezno završavala propadanjem tih kultura... Tako i slično će biti i sada... Jednostavno svako uzimanje krvi se "PLAĆA"...
Osim toga, ljudi se menjaju. Sve se menja. A promene zahvataju i njih. Kao što su se pojedini promenili za par godina, tako se i ovi sada menjaju i sve više će se menjati... Trebalo bi mnogo da ti obrazlažem u detalje, videćeš...
Svako će shvatiti kako valja da se živi i kako treba da se ophodi prema nekome ko živi sa tobom i pored tebe. I sa time neće biti kompromisa. Moraće tako da bude...